Ensimmäinen päivä …

No niin – tanskalainen possunkyljys on valmistettu ja nautiskeltu. Aviomies tykkäsi kovasti ja päätti, että harrastus on oikein hyvä. Arvosanaksi ruoasta mies antoi 81/2 syystä, ettei enempää uskaltanut antaa, koska ei tiedä minkälaisia herkkuja vielä tuleman pitää. Myöntää täytyy, että itsekin pidin ruoasta aika tavalla, vaikken niin yleensäkään lihan ystävä ole ( no jaa – kunnon medium sisäfilepihvi on kyllä herkkua..)

Mitä maksoi kahdelle – katsotaanpa:  2 possunkyljystä 3,15

1 iso sipuli 0,31

1 omena 0.30

smetanapurkki 1.15

4 isoa perunaa 0.66

lisukkeena käytin tuoreita papuja puolet pakkauksesta 0.85

yhteensä: 6,42

Totuuden nimessä on kerrottava, että vallan unohdin savukinkun, mutta korvasin sen grillijuustopalasilla kun sattui kotona olemaan. Hyvin kelpasi. Lisäksi kotona oli tomaattipyrettä purkki. Pottumuussia jäi puolet jäljelle, eli itse asiassa perunoiden osuus olisi 0,33, mutta kauppaan meni nyt kuitenkin tuon verran. Rasvaa oli kotona jo valmiiksi. Eli kohtuuhalpaa ja hyvää…

tanskalainen possuostokset

Helppo tehdä – omena ja sipuli pienitään ja käristetään pannulla rasvassa. ( tietty se savukinkku myös, joka tässä on poissa). Pistetään lisukkeet sivuun ja ruskistetaan voi ja lätkäistään maustetut kyljykset pannulle ( suola, pippuri, curry). Kun ovat väriä saaneet kiitettävästi lisätään pannulle smetana ja kansi päällä annetaan muhiskella miedossa lämmössä kymmenisen minuuttia. Kun valmista niin lisukkeet kyljysten päälle ja se on siinä. Pottumuusin osannee jokainen tehdä vaikka pussista – itse teen sen mieluimmin oikeista perunoista, koska makuero pussimuussiin on aikamoinen. Pottumuusiin sekoitetaan sitten tomaattipyrettä niin paljon kuin ilkeää..Lisukkeet voi jokainen keksiä itse jos jotain tähän vielä kaipaa, sillä sipuliomenasekoitus on vallan mainio.

 

Huomenissa on kasvispäivä ja resepti sota-vuosien ruokakirjasta.. täytettyjä nauriita pitänee tehdä – mukana sitten tämänpäiväistä muussia ja loput vihreistä pavuista. Huomiseen ..täytynee mennä nyt nokosille kun maha on pullollaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *